fredag 27 januari 2012

Testat metalltejp

Hej på er denna fredagkväll!
Igår körde vi förbi biltema och då passade jag på att springa in och köpa aluminiumtejpen
jag har sett så många olika projekt med metalltejp eftersom jag inte har mycket som skulle kunna passa under steampunk så gjorde jag det på mitt eget vis. Det mesta jag har sett så har det varit metall och svart men jag ville ha in färg i det hela och gärna mycket färg. Hjärnan har gått på högvarv sen jag kom hem i går så när jag kom från jobbet i dag så hade jag funderat färdigt. Jag hade en idé om hur jag skulle gå till väga och så här blev resultatet själv blev jag ganska så nöjd med tanke på att det var första försöket men säkert inte sista för det var himla kul att leka med.

Så här blev det färdiga resultatet trodde jag men medan jag höll på att fota så fortsatte jag att tänka och kom på att jag hade fått så fina fjädrar från syrran och tänkte att det kanske kunde mjuka upp den stela metallen. Jag tog med det här kortet för här ser man färgerna ganska så bra

Lite ljust och textstämplen försvann helt :)


Jag har stansat ut blommor och blad och arangerat dem på en bit cardstock sen klistrade jag fast metalltejpen och tryckte till runt om  målade med rosa akrylfärg på blommorna och grön på bladen torkade av överflöd och  lät det torka  sen drog jag på kopparfärg torkade med embossingfönen för jag hade inte tid att vänta var så spänd på att få det färdigt. till sist så penslade jag över med svart färg och torkade av till jag var nöjd.


Texten stämplade  jag på en bit avrivet akvarellpapper som jag skrynklade i hop slätade ut och målade tunt med kopparfärg och vatten torkade den torr och strök den till sist med stykjärnet innan jag stämplade  med svart dyna och sotade kanterna Det syns tyvärr inte på bilderna men det blev himla läckert. 



Lite av min nya silverspets fick också vara med

Ja det var allt för den här gången men det blir säkert fler projekt av den här typen,
det var roligt att testa någonting annat och försöka göra sin egen grej av det hela
med de material man redan har hemma.
Trevlig helg
kram Mona
 

5 kommentarer:

Iffa ...... sa...

Visst är det kul med alu.tejp!! Mycket snyggt med andra färger än svart så det måste prövas framöver!!
Kram Iffa

Lena sa...

Jättefint blev det. Så läckert med lite andra färger. Jag har testat en gång och det var riktigt, riktigt roligt. Tack för inspirationen. Kram Lena

Lilla Pyssel Inger sa...

Vad snyggt du har gjort och jag blir mycket sugen på att testa på själv:) Har inte testat att göra något själv med metalltejp:) Mycket snyggt blev ditt resultat i alla fall:)

TACK SNÄLLA för ditt Grattis till mitt nya DT uppdrag och ditt lycka till så snällt av dig:)
Uppskattar det jättemycket:)

Ha en underbar onsdag :)

Kramar från Lilla vännen Inger ♥

http://scrappingmedinger.blogg.se

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej och god morgon på dig Mona:)

Vad glad jag är att du gillade mina ljus, tändsticksask och nobless ask :)
Tyckte själv att det är roligt att man kan använda servetter till detta som motiv. Något som jag kommer göra igen;) Billiga och mycket trevliga motiv :)

Ha det gott och önskar dig en jättetrevlig fredag och helg:)

Kramar från Lilla vännen Inger ♥

http://scrappingmedinger.blogg.se

Marita Johansson sa...

Woow sååå snyggt
Kramis