torsdag 16 augusti 2012

Band förvaring

Hej på er alla!
Det har varit lite körigt de senaste dagarna så jag har knappt hunnit vara inne och tittat på vad alla andra duktiga scrapare har gjort än mindre göa några komentarer. Tänkte att jag skulle försöka hinna med ett litet inlägg nu på morgonkvisten. De som har följt mig ett tag vet att jag har fått mycket band av min syster när hon har besökt Filipinerna med sin familj och i början vevade jag upp alla banden på kartongbitar och satte fast dem med en knappnål men jag var inte riktigt nöjd med den lösningen dels stack jag mig på alla nålar och sen tyckte jag att det blev så mycket veck på banden så det blev inte snyggt när jag skulle använda dem. Jag letade en del på nätet och hittade någonting som jag tyckte var en bra lösning, men hittade det inte i Sverige men efter fortsatt letande hittade jag en svensk tjej som tipsade om den här bandfövaringen, kommer inte ihåg var för det var långt innan jag själv hade en blogg. Jag ska försöka visa med ett par bilder hur jag har gjort

Jag gjorde brickor av en gammal plastmapp i lite kraftigare plast mina är ca 8* 6 cm  och rundade av hörnen med en hörnstans sen ritade 3 linjer och gjorde hål med en håltång på varje sida av linjerna det blev även ett hål längst upp. I och med de små hålen var det lätt att komma in med en spetsig sax och klippa upp en skåra som ni ser på bilden så har jag inte vait så där jätte noga med hur de ser ut för det kommer inte att synas när man har fyllt dem med band.


Sen var det bara att trä i alla banden vilket i mitt fall tog en hel kväll framför TV
Första gången jag gjorde brickorna blev det 6 skåror på varje men det ändrade jag på när jag fick nya band sist tycker att det blev bäst med att ha en bricka för varje färg.


Sen samlade jag alla brickorna i öppningsbara ringar som jag satte på en lite större ring


Här kanske det syns lite bättre

Sen skruvade jag upp en krok i väggen och bara hängde upp alla banden där. Efter att jag hade vevat upp alla banden från kartongbitarna så var de ju så veckade men det löste jag med att spraya vatten på dem.
När jag nu ska använda band på mina projekt så är det bara till att lägga dem emot och se vilket som passar bäst och ska man packa till en träff så slänger man bara ner alltihop i en kasse för banden blir där man har satt dem och kasar inte rundor.Detta är nog den förvaring som jag är mest nöjd med hoppas att det kan inspirera någon annan med
Ha en bra dag 
Kram Mona

7 kommentarer:

Iffa ...... sa...

Gokväll!

Det där är en smart förvaring....och du har gjort dom själv, mycket duktigt!!
Har själv haft denna förvaringen förr men var lat och köpte sådana men det inser jag ju var helt onödigt när det är så lätt att göra dom själv =)

Håller med dig om att man inte vill ha en förvaring som ger veck, man orkar liksom inte ta fram strykjärnet för ett enda litet band.

Önskar dig redan nu en härlig och trevlig helg!
Kram på dig!

Karin sa...

Hej Mona,
tusen tack för din gulliga kommentar hos mig, det var kul att läsa. Och vilket bra tips du bjuder på. Jag har funderat på hur jag ska förvara mina band och det här var ju en jättebra idé. Det ska jag prova. Tack för inspirationen!
Ha en trevlig helg, kram Karin.

Holgis sa...

Har sett den här varianten förut och den ser väldigt smart ut, men hur går det med alla småbitar man har då de som är ca 10-15cm långa? Kanar inte de ur?
/Sara

Iffa ...... sa...

Hej!
Japp, du kommer ihåg rätt =) magneterna kommer från Youdo och är verkligen suveräna!
Jag har bl.a köpt från Scrapfabriken när jag var i Uddevalla och de har ju även en webbutik. Håller på med ett till kort som behövde magneter,hihi....så här har de en rykande åtgång.

Hoppas du hade en fin dag igår och att du även får det idag =)
Kramiz

Holgis sa...

Kul att du gillar min blogg, alltid lika kul att få uppskattning. =)
Jag ska testa din bandförvaring om asken med hål i som jag köpte på panduro inte når upp till mina förväntningar.Försöker få till en bra och ganska kompakt förvaring till mitt nuvarande kaos.
Ha en fortsatt bra söndag!

Lotta sa...

Tack för toppenidé, vi lägger upp ditt inlägg på bloggen inom kort //Lotta En liten butik

Angelica sa...

Smart!!!
Skulle passa mej perfekt, jag har så svårt att använda saker som ligger i en låda..."syns inte, finns inte"
Kul att ha överblick och vackert också.
Ha det gott!!