lördag 9 februari 2013

Jag behöver hjälp jag har fastnat

Hej mina goa bloggvänner!
Ja jag har fastnat eller så är det min fantasi som sviker mig
Jag har ju berättat om mitt projekt jag har hållt på med och jag är delvis nöjd men jag tycker att någonting fattas . Oftast så brukar fantasin komma tillbaka om saker och ting får stå framme så att man kan gå och titta på det när man går förbi. Men den här gången så känns mitt alster lite halvfärdigt och jag vet inte vad jag ska gå vidare med det. Jag hade varit mycket tacksam om ni skulle vilja komma med lite bra förslag till mig.
Här kommer det en hel del bilder

Ja det här är två stycken hus som jag har gjort i canvaspapper skurit ut det och satt på cardstock
Det är två olika tak det ena är från en MS stans lace som jag har färgat in med röd glimmermist
Det andra är även det en MS stans med små taggiga cirklarDet här kan man säkert kalla mixedmedia
då jag har jobbat med 3d färg, stenciler, stämplar, mister,utstansade kugghjul, gasbinda och en hel del stickles vilket tyvärr inte syns så bra på bilderna.Embossade gavelspetsar i vitt och guld och metallhörn Underbart söta små träfåglar som sitter lite i träd och buskar som söta goa Iffa skickade till mig
Vissa detaljer har jag förstärkt med en svart tuchpennaVad är nu problemet tänker ni jo mina hus känns lite ostabila
för de har blivit rätt tunga med canvaspappret . Det stora huset är ungefär som en mjölkartong och det andra lite mindre. Jag har gått nu ett par veckor och funderat men kommer inte på någon lösning på hur jag ska få dem stabilare. Så nu sätter jag mitt hopp till er läsare jag tar taksamt emot alla tips.
Ha nu en riktigt skön Söndag
Många Kramar Mona


10 kommentarer:

Iffa ...... sa...

Godmorgon!
Vilken konstnär du är!!!!!
Detta är verkligen mix media av hög rang, du är otroligt duktig på detta, precis som att din tavla var så snygg!
Alla sidorna är en fröjd att titta på, vilket arbete du lagt ner på varenda sida, så otroligt många detaljer att titta på. Det är så välgjort och genomtänkt precis allt!
På bild nr 4 tycker jag mig se en häftig gubbe med armarna utsträckta vid kugghjulet =)
Vad söta fåglarna blev och så kul att du hade ett projekt de passade direkt till!
Nu till ditt "problem".
Jag funderar på om de är öppna i botten eller ej? Om de är öppna tänker jag att du antingen kan fylla med lite sten eller sand i botten och sedan stänga för att få lite tyngd på den.
Förslag nr två kanske kan vara att klistra fast något lite tyngre längst nederkanten av sidorn (på insidan) och på så sätt få lite tyngd där nere (ifall du ej har en botten på dem).
Det är ju jätteviktigt att de blir stabila och inte går sönder!! Samtidigt förstår jag att de fått lite tyngd så mycket snyggt du skapat fram på dom =)
Kram Iffa

Ulla sa...

Underbara hus håller med Iffa att det är en fröjd att titta på dem det kommer fram nya detaljer då man tittar på dem.
Kram Ulla

Ulla sa...

Underbara hus håller med Iffa att det är en fröjd att titta på dem det kommer fram nya detaljer då man tittar på dem.
Kram Ulla

Evas Pyssel sa...

Iffa är rätt person att ge dig råd. Går det att dela hus och tak kan du ju fylla med något inuti. Då blir det ju stadigare.
Lycka till ! Kram Eva

scrapparewa sa...

Tack för goa kommentaren inne hos mig! Roligt om jag kunde inspirera lite, det är ju det som är meningen med att blogga tycker jag!
Nu har jag kikat runt hos dig en lååång stund och vad mycket fint här var!!!! Det blev många åhhhh! och wow!!!
Vilka fantastiska hus du har gjort! Vilket jobb du har lagt ner... Superfina!!! Jag kommer att kika in här snart igen för det var riktigt spännande!
Kramis!

Elisabet sa...

Verkligen jättefina hus i härliga färger!!

Kan du göra en stomme av kartong och sticka in i husen för att stabilisera?

Kram/ Elisabet

Stephi sa...

wow...vilka hus, helt underbara. jag tycker de är fina som de är! Men vill du få mer kontrast så att de lyser upp mer skulle jag tillsätta nåt svart. Tex en svart kant runt taket, elelr gröna grässtrån av wellpapp med svart kant runt, kanske lite vitt kladd på vissa av dem.Om du vill ha nån färgklick kanske en ranka längs en husväggs kant.En pippi på taket.....
haha..nu kom det massor av ideer.
Men det stämmer att ibland kör man fast så mycket att man inte vet hur man ska gå vidare.
Hoppas du oxå får en massa hjärtan i morgon, jag lär få ett av min minsta, då jag såg att de gjorde hjärtan där igår. De stora tonåringarna gör nog inget förutom en kram kanske för godiset de får av mig som liten present.
Natti

Lottas vrå sa...

Underbara alster!!!
Håller med Stephi - kanske tillsätta något svart ner till, någon fågel på taket var också en tanke...
Vad gäller stabiliteten, kanske sätta dem på en sockel som du delvis sättet ett staket runt? Lite blommor på marken/ någon rabatt?

Stor kram till dig idag på alla hjärtans dag!

bili sa...

Hoppas du fått något tips som du tycker är OK, svårt när man kör fast. Husen är otroligt vackra, fina färger och dekorationer. Tack för fina kommentarer i min blogg, värmer och jag blir jätteglad :)
Önskar dej en bra dag och sänder kramar denna väg. kram bibbi

Pernilla ~Pillan~ sa...

Vilka häftiga hus du gjort! Jag behöver själv öva mig på att "kladda och smeta" på sakerna. Roligt att så många hade tips till dig!