måndag 26 november 2012

Fler Julkort och lite ljus

Hej på er
Ja nu tar jag en liten paus från min tomteverkstad, har nu äntligen blivit klar med mina beställningar drygt 60 julkort har det blivit måste hämta andan lite innan jag fortsätter med mina egna julkort. Visar lite bilder på dem. Jag har knappt hunnit blogga runt här på sistone kikar in i bland men hinner inte alltid att komentera, men jag glömmer inte bort er för det. I lördags blev det julförberedelser av ett helt annat slag, tillsammans med min förra svägerska blev det ljusstöpning hemma i hennes garage. Det är en tradition som vi har hållt på med i över 20 år nu och visar lite bilder på det också


Trots att jag här har använt mig av samma stämpelmotiv ett vinter landskap och samma papper  så har korten ändå blivit olika


bara en liten närbild på de läckra istapparna som skimrar så fintJa det var alla julkorten för den här gången
Ja här låter jag bilderna tala för sig själv ljusen är lite sneda och vinda och det blir det nästa alltid men vi är lika nöjda varje gång vi har stöp och vi tycker själva att våra ljus är så vackra speciellt nöjda är vi med de femarmade ljusen. De trearmade ljusen brukar bli en uppskattad julgåva till våra vänner och folk som har hjälpt oss här på gården under året , det blir i stället för en blomma tilsammans med ett vackert julkort.
Nu gäller det att sätta fart på mina egna kort så att man kan ägna sig åt lite annat pyssel.
Jag hade en lite ängel här som sa i går " Tack så mycket Mona för att du har lärt mig så många nya pyssel" Det är sånt som värmer i hjärtat och gör att man verkligen vill göra så många bra saker så möjligt för våra små skyddslingar. Har lovat att baka pepparkakshus i år så änglen få vara med om det i alla fall en gång i livet.
Ha en underbar vecka och en skön 1:a Advent
Kramar Mona 


6 kommentarer:

Elisabet sa...

Vilket otroligt jobb du lagt ner på alla vackra julkort!!
Häftigt med de stöpta ljusen - "korgarna" var riktigt härliga.

Kram på dig!

bili sa...

Vackra julkort och så kul det måste vara att få stöpa egna ljus, något jag aldrig varit med om. Kul att få uppmuntrande ord, det värmer. Ha det bra och sköt om dej. kram bibbi

Iffa ...... sa...

Hej!
Vilken otroligt fin och varm människa du verkar vara! Vad fantastiskt att få höra något sådant, du kommer för alltid att ha en stor plats i hjärtat på din lilla ängel du har där hemma nu....sånt glömmer man inte utan bevarar i sitt hjärta. Vad glad jag blir att ni skall baka pepparkakshus också, det kommer ni ha så kul när ni gör, dekoreringen är ju oxå jättekul på sådana små godingar,hihi.

WOw vilket gäng med julkort igen som du visar!!
Alla är superfina och att du lyckas göra dom så olika är jättebra gjort av dig, tummen upp för dig!
De kort på kort nr 2........fantastiskt snygga kort och ja, att det går att få det så olika trots att dom är "lika"!!

Ha det jättefint med pepparkaksbak och att skapa minnen!!!!
kram från mig

Iffa ...... sa...

................jag glömde ju skriva om ljusen =)
Så läckert att kunna stöpa själv, du är verkligen en allsysslare, så kul =)
jag diggade verkligen det ljus som går runt den runda skålen.......fasen vad fräckt det var!!!!!
kram igen =)

Evas Pyssel sa...

60 julkort....det var inte dåligt !!! Förstår att du måste hämta andan. Ljusen är superläckra. Jag gjorde inga grenljus i år förutom vårt 6-armade familjeljus. Ett år försökte jag mig på ett med rutnät nedtill men det blev inte bra, så det blev bara ett försök. Fina gåvor blir det.
Kram Eva

Ulla sa...

Du har inte legat på latsidan precis det var en stor skara med kort och så fina,så trevligt med den lilla änglen och vilken tur hon har dig. Ljusen är underbara vad gör det om de är sneda huvudsaken man har haft trevligt och en social samvaro.
Kram Ulla