söndag 4 augusti 2013

En Tavla i present + kort till 30- åring

Hej på er alla här i sommarvärmen !!
Ytterligare en helg med kanonfint väder och inte en droppe regn...
Min dotters sambo har precis fyllt 30 och jag visste inte riktigt vad jag skulle köpa till honom, så efter en hel dels funderande så kom jag på att de har lite för lite att hänga på väggarna i sitt vardagsrum.
Så jag knåpade ihop en tavla i mixed media teknik och färgvalet blev lila.
Så här kommer det en hel del bilder hoppas ni orkar med det hela.
Det blir lite bilder även på kortet som jag skickade hem till honom.
Jag började med att klistra på blad från serietidningar och lät de bli skrynkliga och de fick gå ut över kanterna, fortsatte sedan med att blanda limmet med vit acrylfärgså att en del av bildrutorna och texterna lyste igenom.Gjorde tegelstenar, rutor och små runda hål av 3D färg som jag sen torkade med embossingfönen. Sen var det tid att gå över med fägerna. Eftersom jag tidigare har målat i acryl så använder jag de färgerna. En liten vatten spruta hade jag framme samtidigt så att jag fick färgerna att riktigt flyta in i varandra Mistade även i svart och gult.


Här ser man hur färger´na går i varandra


När det var klart gick jag och tittade på tavlan ett par dagar och bestämde mig för att använda en del av mina stämlar och använde den vattenfasta dynan

När jag stämplat färdigt så helt plötsligt så hade set dykt upp en fågel i mitten av tavlanså den förstärkte jag lite grann. Precis nedanför så satte jag dit en liten text jag hade kladdade på lite färg och klistrade fast en magnet på baksidan så den här lilla lappen kan man flytta runt vart man vill ha den....


Jag har klistrat på diverse "skrot" ett urverk och en urtavla en getingcharm tärningar, domminobrickor, gamla 5,2 och 1 öringar, metallhörn en charm som en måne uppe i vänsterhörnet.
På vissa ställen har jag förstärkt texten där den har lyst igenom.
Det har varit så himla kul att jobba med den här tavlan som är i storlek 50*50
Och den blev uppskattad !!!! av både honom och min dotter.


Här klistrade jag på lite spegelglas från en trasig dicokula som har funnits i min ägo i en hel massa årDet här kortet blev skickat hem till svärsonen med ett lite marint tema med tanke på att de nyligen har köpt en liten båt så det tyckte jag att de passade


Jag låter de här bilderna tala för sig själv .
Jag har haft en himla kul vecka med att planera och jobba med tavlan och den blev även uppskattad här hemma samborn gillade den och tyckte den var riktigt häftig.

Ha det så skönt ni som fortfarande har semester och ni andra som börjat jobba ha en bra vecka 
Många Kramar Mona 


13 kommentarer:

bili sa...

Snygg tavla, fin blandning av färger och mönster. Kul att göra och ge bort. Själv tror jag inte att jag fixar den här tekniken. Även kortet är snyggt, fräscha sommarfärger. Hoppas du har det bra, här har semestern börjat. kram bibbi

Annelie sa...

Superläcker tavla & fint kort!
Kul att läsa hur du gick till väga, sugen på att testa men har lite för många "måsteprojekt" just nu.
Kram Annelie

Helene Bogren sa...

Tack för din fina kommentar på min blog i samband med Allt Om Scraps bloghop! Så mycket fint du visar här på din blogg! Det var kul att kika runt. :)

Cornelia sa...

Otroligt häftig tavla i läckra färger! Den kommer att pryda sin plats på väggen, verkligen!

Fint kort också!

Hozzan sa...

Tack för att du deltar i Allt om Scraps Bloghop. Tack oxå för dina värmande ord om mitt skapande. Jättemycket fint att titta på hos dig med. Lycka till i blogghoppen.

Stephi sa...

men åå va snygga burkar härunder,och vilken grym tavla. Vilka fina coola effekter..Like!

Ulla sa...

Så häftig tavla roligt att göra något själv att kunna ge bort härliga färger och snyggt dekorerat.
Fint kort också med alla trevliga texter.
Kram Ulla

scrapparewa sa...

Wow!!! Vilken häftig tavla! Det förstår jag att den blev uppskattad! Fick säkert en hedersplats på väggen! Så många detaljer och jätteroligt att du visar så många bilder hur du har gjort! Ser så spännande ut men jag tror inte jag fixar den där tekniken... hade varit roligt att prova...
Kortet är också så himla fint, kul med så många olika texter!
Kram!

Sockergrynet sa...

Tack för din fina kommentar i min blogg och tack för att du deltar i Allt om Scraps bloghop!!

Kul att hälsa på här i din blogg och se allt fint du gör!

Lycka till i utlottningen!

Iffa ...... sa...

Hej!
WOW Mona vilken jäkla snygg tavla du gjort!!!!!
Förstår att dom blev superglada och imponerade av denna för du är verkligen en konstnär och det har jag sagt förut.
Så makalöst du har känsla för att göra tavlor, du fyller upp dom på varje minsta lilla plats....utan att det blir för mycket, utan det blir bara så bra och så snyggt!!
Ditt kort, kul att du hållt ett tema på kortet efter deras båtköp =) Texten på framsidan = helt underbar, vilken rolig stämpel!!
Ha en jättehärlig och fin helg!
Stor kram från mig!

Elisabet sa...

En underbart vacker tavla! Vilken present! Och vilket roligt minne från den dagen - den får alldeles säkert en hedersplats.

Kram på dig!

Evas Pyssel sa...

Vilken häftig tavla. Vilket jobb du lagt ner på den !!! Kortet är hur coolt som helst. Kul texter du har hittat.
Kram Eva

Pernilla ~Pillan~ sa...

Vilken läcker tavla!! Kul att kunna ge bort ngt så unikt! Kan tänka att du lagt ned en hel del arbete (o lager) på den. Tack för alla hälsningar hos mig. Kram Pillan... Här är åskan wild and cray nu...